top of page
Ancre 1
lotus-flower-216119_1280.jpg

Stop met stressen, word weer zen

Stop met stressen, word weer zen

Zowel op privévlak als op het werk zijn er nog nooit zoveel bronnen van stress geweest: overvolle agenda's, conflicten, stoorzenders (lawaai, vervelende mensen, …), perfectionisme, veelvuldige eisen, druk van sociale media, enz.

Duur: ongeveer 3 uur

Locatie: online training

Prijs: 80 € exclusief btw
Trainer: Bart Provost
Methode: video's om zelfstandig te bekijken en mogelijkheid om vragen te stellen aan de trainer.

Stressgerelateerde ziekten (waaronder burn-out) nemen overhand toe.

 

En alle artikels en boeken over werkgeluk en andere adviezen om "het los te laten" versterken eigenlijk nog meer het gevoel dat we overweldigd worden.

 

Om stress te begrijpen, is het van essentieel belang de achterliggende mechanismen ervan te kennen. Want alleen zo kunnen we beter bepalen wat er nu eigenlijk echt nodig is om stress te voorkomen, te beperken of te beheersen.

 

De online training "stop met stressen, word weer zen " stelt je enerzijds in staat om een beter inzicht te krijgen in het mechanisme achter de stress en helpt je anderzijds om je zen terug te vinden door acie te ondernemen zowel op structureel vlak als ad hoc.

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zijn stressmanagement wil optimaliseren om zowel zijn rust als zijn efficiëntie te vergroten.

Deze e-learning reikt je oplossingen en concrete technieken aan om:

 • de mechanismen van stress, het ontstaan en de gevolgen ervan beter te begrijpen,

 • je inzicht te vergroten in stressvolle situaties in elke context (werkorganisatie, communicatie, persoonlijk functioneren, enz.),

 • stresstriggers en hun effecten te identificeren, 

 • om een houding te ontwikkelen die je helpt stress te voorkomen of althans beter te beheersen en zo je innerlijke kalmte te bewaren of snel weer terug te vinden.

De online training bestaat uit 20 zeer korte video's, oefeningen, tips en tricks en praktische samenvattingen van de theorie.

 

Je hebt de mogelijkheid om je vragen per e-mail aan de trainer te stellen en je ervaringen en best practices uit te wisselen met andere deelnemers via het forum.

 

De inhoud van de cursus is gebaseerd op de volgende thema's :

 1. De definitie van stress

 2. Wat zijn de triggers van stress ?

 3. De gevolgen van stress

 4. De voordelen van gemoedsrust

 5. Hoe stress te voorkomen/beheersen :op structureel niveau voor/tijdens/na een stressvolle situatie

 6. Een praktische toolkit met hulpbronnen

 

"Ik heb veel meer geleerd dan ik had verwacht. Het heeft bij mij een zeer positief gevoel achtergelaten. Alles wordt zeer duidelijk uitgelegd op een zeer rustige manier. aangenaam om naar hem te luisteren."
Joris

"ik vond het zeer handig dat ik de cursus op eigen tempo kon volgen. Alles kwam aan bod in de training, waar komt de stress vandaan, wat om stress te voorkomen."

Ann

Ik wil me inschrijven

 • Ik kies de inschrijvingsmethode die bij mij past. Ik vul het formulier in om de factuur te ontvangen.

 • Zodra de betaling is afgerond, ontvang ik toegang tot het platform.

 • Daarna log ik in wanneer het mij uitkomt, afhankelijk van mijn behoeften.

bottom of page